Router och routrar för mobilnät eller eget radionät

En router är nästan uteslutande beskaffad med ett ethernetgränssnitt. En router används för att sammankoppla flera nätverk och för att styra trafiken mellan näten.

Router för 3G/4G eller eget radionät

Vi har lösningar för egen radiofrekvens såväl som routrar som används för uppkoppling via mobilnäten med 3G och 4G teknik.

En router är en enhet ansluten till nätverket som sammankopplar flera datornätverk lokalt eller över internet och sedan styr datatrafiken mellan dessa nätverk. Stora nätverk utgörs ofta av många routrar och dessa nät kan vara privata som när flera fabriker länkas samman, eller publika som internet. Oavsett vilken typ av nätverk du vill sammankoppla och oberoende val av teknik har vi lösningar som erbjuder robust uppkoppling baserade på den senaste tekniken.

3G och 4G router

3G näten är väl utbyggda för uppkoppling av maskiner, även 4G näten byggs ut i en snabb takt och här erbjuds höga hastigheter i kombination med snabba svarstider. Vi har ett antal handplockade, beprövade routrar som uppfyller verklighetens krav på pålitlig uppkoppling i fasta och mobila applikationer.

Våra routrar är anpassade för installation på platser som är svåra att nå. Uppkopplingen möjliggörs även på svårtillgängliga platser genom möjligheten att ansluta extern antenn samt stöd för en rad olika operatörer, inklusive Net1. Avancerade inbyggda funktioner säkerställer uppkopplingen och startar om routern om uppkopplingen förloras.

Installation i vibrerande fordon, kommunikation i kalla miljöer eller installation i ett apparatskåp med hög värme om sommaren är inget problem. Routrarna är framtagna för applikationer som har höga krav på miljötålighet och är avsedda för installation i den typen av tillämpningar. Genom en robust konstruktion kan de leverera uppkoppling i många, många år .

En trådlös router fungerar som en router för fast nätverk men uppkopplingen sker via mobilnäten. Ett SIM-kort med fast IP-adress gör routern tillgänglig över snart sagt hela världen.

SIM-kort

Exempel på 3G och 4G router:

Snabb industriell router

UR5i v2 3G router

3G router i plast eller metallkapsling med en rad tillvalsmöjligheter och stabila prestanda. En router för kontinuerliga användning i krävande applikationer.

3G-router

teltonika rut950

4G router RUT-950

4G router med både inbyggd switch och wifi, en instegsrouter med bra prestanda till attraktivt pris.

Teltonika RUT950

Robust router för trådlöst nätverk

Radiorouter

AntennsystemMed en egen radiofrekvens kan du bygga trådlösa nät helt efter dina önskemål. En trådlös router för överföring av data via radio har ingen operatör som ansvarar för radiofrekvensen, istället får du bygga nät helt enligt dina egna önskemål.

En trådlös router erbjuder korta svarstider och ett nät som når långt, avstånd på flera mil är en rimlig förväntning. Med eget radionät är det möjligt att bygga ett oberoende, pålitligt realtidssystem för trådlös kommunikation. Svarstider och tillgänglighet motsvarar högt ställda krav.

Genom en hög uteffekt kan mycket långa avstånd nås, upp till 10 mil är fullt möjligt, allt beror på terräng, masthöjder och en del andra parametrar.

Exempel på produkter:

10w radiomodem med ethernet

SATELLAR

En trådlös router med hög effekt för låga frekvenser och långa avstånd. Linux operativsystem och digital radioteknik.

SATELLAR

Radiolänkar för ethernet

Router eller brygga?

Många som söker en router är kanske på jakt efter en brygga, vi reder ut vad som är skillnaden mellan routrar och bryggor.

Router, brygga eller modem?

Mer information?

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

Följ oss: