GSM modem/GPRS modem med inbyggd pålitlighet

GSM-simkort

Induo har en lång erfarenhet av GSM/GPRS/EDGE modem för RS-232, i vårt sortiment har vi såväl GSM som 3G-utföranden av de populära Maestro 100 modemen.

GSM-modem med stabila egenskaper

GSM-modem med robust konstruktion och stabil uppkoppling är egenskaper som kännetecknar GSM modemen i Induos utbud. GSM-modem är trådlösa modem som kopplar upp sig via mobilnätens GSM-basstationer. De GSM-modem vi arbetar med är externa enheter konstruerade och tillverkade enligt standarder för industriell elektronik med hög kvalitet i varje komponent. Detta ger i slutändan en uppkoppling som du kan lita på, oavsett om du skall koppla upp en maskin, fastighet eller fordon, så ger dessa produkter en stabil förbindelse med omvärlden.

Liksom mobiltelefoner, krävs ett abonnemang för att ett GSM modem skall fungera, våra modem är inte operatörsbundna, men vi erbjuder en rad olika abonnemang och kontantkort.

Produkter i kategorin

m100-2g-gsm-modem

Maestro M100 2G

En klassiker och en slitvarg, ett GSM-modem som finns i hundratusentals exemplar bara i Sverige. RS-232 port och DIN-fäste som tillval, robust metallkapsling.

Maestro M100 2G

GSM- eller GPRS-modem?

Seriell kabel RS-232GPRS modem är ett GSM modem som även stödjer överföring av data via GPRS. GPRS är paketöverföring av data, det är även möjligt att skicka data via GSM-data (även kallad kretskopplad data) en metod som påminner om telefonmodem. Vi avråder från GSM data, även om modemen kan hantera detta. En viktig fördel med GPRS är dess högre hastighet än GSM-data då GPRS är paketöverföring.

Data, fax och SMS

GSM-modem är trådlösa modem som kan fungera som ett telefonmodem, fast modem eller radiomodem men ett GSM-modem skickar data via GSM-nätet. GSM-modem kan användas för att skicka data, fax men även för att överföra SMS från ett överordnat system.

Vanligtvis kopplas GSM modem till PLC, dator eller liknande extern utrustning via dess RS-232 port. Vi lagerför även modem för USB och RS-485 anslutningar, om du instället vill ha ett GSM modem med ethernet så söker du vidare bland våra GPRS routrar, där hittar du vad du söker. Idag används GSM modem i applikationer som driftövervakning, automation, positionering och betalningstransaktioner.

För GSM modemen krävs ett SIM-kort för det skall fungera, vi erbjuder olika former av passande telematikabonnemang.

Relaterade produkter

Maestro M100 3G

Maestro M100 3G

En snabbare version av Maestro 100 med 3G-uppkoppling. Kan ersätta GSM-modemet Maestro 100 rakt av och har RS-232 port, DIN-fäste och robust metallkapsling.

Maestro M100 3G

Mer information?

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

Följ oss: