Infrastruktursystem: smartgrid och VA-system

Pålitlighet är a och o, inom övervakning av infrastruktursystem som elnät, vatten och avlopp är tillgänglighet och svarstider av yttersta vikt. Med ett eget radionät kan såväl korta svarstider som hög säkerhet uppnås.

Radiomodem och routrar ger säker uppkoppling

Vill du ha en säker förbindelse mellan Scadasystem och understationer så gäller det att inte göra avkall på hårdvara, vi har en rad olika lösningar som bevisat sin pålitlighet år ut och år in.

Reningsverk

Exempel på applikationer:

Transformatorstation

Smarta elnät

Radio är mycket lämpat för kritiska SCADA applikationer inom driftövervakning och infrastruktursystem som till exempel i eldistributionsnät och smartgrid, framtidens smarta elnät. Tillförlitlighet, driftsäkerhet över tid och korta svarstider är ett par faktorer som är viktiga inom elnätsövervakning, faktorer där radiomodem presterar mycket bra.

Trådlöst för smart grid

Radiomodem med NMS till VA-verk

Kommunala VA-verk

VA-segmentet i Norden använder radiomodem i hög utsträckning. Radiomodem används med stor framgång då dess pålitlighet och tillgänglighet har varit faktorer till att systemen fungerat mycket pålitligt. Nokia VA-verk använder SATELs radiomodem sedan många år och är mycket nöjda med dess driftsäkerhet och prestanda.

Radiomodem VA-verk


IoT för vattenverk och kraftstationer

IoT underlättar för reningsverkSmarta sensorer förvarnar vattenverket med information om översvämningar, nederbörd och kommande vattennivåer. IoT kan genom modern teknik göra underverk och spara pengar!

Läs mer

Reningsverk effektiviseras med IoT

Mät nivåer i reningsverkDet lilla vattenreningsverket i South Beloit behövde ett uppkopplat sensornät för att uppfylla gällande regler då existerande loggersystem var föråldrat. I Internet of Things hittades en ny lösning till ett överkomligt pris.

Läs mer

Mer information?

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

Följ oss: