Trådlöst för industri och process

Trådlöst kan användas till många olika tillämpningar inom industriell automation, fastighetsautomation och processövervakning.

Trådlöst inom automation och processövervakning

Fjärravläsa mätvärden, fjärrstyra maskiner, hämta data från styrsystem och göra omprogrammering på distans är bara några av möjligheterna med trådlöst inom automation och processteknik. Genom att installera en router som kopplar upp sig via mobilnäten kan man snabbt etablera en trådlös uppkoppling mot omvärlden till exempel.

Lösningar för industri i världsklass

Exempel på applikationer:

Effektivisering av produktion

Tidsrapportering i maskinverkstadenFör att effektivisera tillverkningen har Sandvik investerat i ett trådlöst system för mätning av stopptider i maskiner. Därigenom kan varje stopp i produktionen mätas och analyseras för att öka lönsamheten.

Trådlös stopptidsrapportering

Radiostyrning i EX-klassade miljöer

Radiostyrning i EX-miljöerATEX och EX-klassade miljöer återfinns inom både industri, lantbruk och materialhantering. Våra radiostyrningar för fjärrstyrning finns i EX-klassade modeller som kan användas för både styrning och nödstopp.

Radiostyrning i EX-miljöer


Driftslarm via SMS

Pumpen larmar via GSM och SMSMed driftslarm som kommunicerar via SMS på pumpanläggningar kan larm från anläggningarna snabbt prioriteras och beslut tas om vilka insatser som är rätt för varje situation. Genom att SMS-larmen konverteras till datapaket kan de behandlas av överordnade system och snabbt styra larmen vidare till rätt person och med rätt prioriteringar.

Pumplarm via SMS

Fjärrservice underlättar

Fjärrövervakning av maskinerGenom att koppla upp av maskiner via mobilnäten kan tidseffektiv fjärrservice genomföras, detta minimerar stopptider, effektiviserar service och kapar kostnader. Fjärrservice gör det möjligt att drastiskt kapa kostnader för underhåll då insatser kan sättas in i tid, dessutom ges det möjlighet att koppla upp sig mot maskinen från snart sagt varje plats i världen.

Fjärrservice

Färja bunkras trådlöst

Bunkringssystem för fartygVärldens första naturgasdrivna passagerarfartyg Viking Grace bunkras när fartyget ligger i Stockholm. Övervakningen av tankprocessen är kritisk och övervakas trådlöst för att garantera högsta möjliga säkerhet. Tanksystemet är installerat på ett speciellt bunkringsfartyg som tankar Viking Grace till havs.

Bunkring av färja

Fjärravläsning av vågar

Router med stenKrossdata har utvecklat ett automatiserat system avsett för berg- och grustäkter. Bandvågar sitter monterade på såväl mobila som stationära krossar och räknar ut vikten av material som transporteras på ett löpande band i realtid. Genom fjärruppkoppling av vågsystemen via 3G eller 4G kan data skickas till överordnat system i realtid.

Vågsystem via mobilnäten

Automatiserad snöproduktion

Radiomodem i skidanläggningAutomatiserade snöproduktionssystem och maximerar snötillgången i skidpisten. Genom att trådlöst koppla ihop sensorer och styrsystem kan maximal mängd snö produceras. Systemet måste fungera i sträng kyla och hög luftfuktighet, ibland i kombination med varandra. Trådlösa modem knyter samman alla noder i skidbacken.

Snöproduktion

Mer information?

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

Följ oss: