Induo Wireless

Pressreleaser från Induo

Trådlöst med erfarenhet och omtanke.

Induo är byggt på det stabila fundamentet av över 50 års arbetserfarenhet av trådlös kommunikation. Induo är generalagent och distributör för Satel, Conel, RADWIN, Maestro Wireless, RFM, Teltonika och Eldes.

I Induo Wireless sortiment återfinns produkter som radiolänkar, radiomodem, 3G router, SMS larm och GPRS modem.

Anlitade och prisade

Vi har skrivit åtskilliga debattartiklar, krönikor och tekniska artiklar, dessutom är vi ett ofta anlitat bollplank när det gäller trådlös kommunikation. Våra artiklar hittar du på annan plats på hemsidan.

Nedan är våra senaste pressreleaser, men vi rekommenderar verkligen att du besöker vårt Newsroom där vi samlar ett mer komplett nyhetsflöde (vi har vunnit tävlingen Årets Pressrum 2010, 2011, 2012 och 2013 så bara det gör det kanske värt ett besök?).

Senaste pressreleaser

Till vårt newsroom

Företagsfakta

Induo grundades 2008 och är ett svenskt bolag med affärsidén ”Pålitliga kommunikationslösningar i tiden”. Induo, som fritt översatt från Latin betyder ”att engagera sig”, levererar produkter och tjänster för kommunikation till och från såväl mobila som fasta enheter.

Induo AB riktar sig mot proffsanvändare med varumärkena Induo Wireless och Induo Net. Induo AB har ett helägt dotterbolag, Induo Home, som vänder sig mot hemmamarknaden. Induo står för ett engagemang utöver det vanliga kombinerat med en hög personlig service.

Kundgrupper och användare

Induos produkter och lösningar används i industri, stat, kommun, i större företag och av privatpersoner. Applikationerna är allt från infrastrukturella system som kraftverk, bussar, tåg, vatten- och eldistribution, fartyg och flygplatser där produkterna ofta är i kontinuerlig drift, till hemautomationssystem för privatpersoner.

Induo Wireless

Artiklar och krönikor

Pressreleaser:

Trådlös fjärrstyrning når längre

Trådlös fjärrstyrning når längre

Jump är en repeater som fördubblar räckvidden hos industriella radiostyrningar med nödstopp. Repeatern är användbar till allt från arbete i kulvertar till större industriområden eller lagerlokaler.

Smarta trådlösa sensornoder

Smarta trådlösa sensornoder

Wzzard är flexibla, trådlösa sensornoder som trådlöst kopplar standardsensorer till nätverk. Med Wzzard förflyttas intelligensen närmare sensorerna och beslut kan tas i nätverkets utkanter. Därmed kan kommunikationen effektiviseras och åtgärder vidtas snabbare.

Wifi nätverk för utomhusbruk

Wifi nätverk för utomhusbruk

Indunium Wi310 är en robust, trådlös nätverksenhet för krävande applikationer, en damm- och vattentät nätverksenhet som är avsedd för montering utomhus eller i krävande miljöer. Den är inte bara IP68 klassad utan även utrustad med inbyggt åskskydd. Wi310 kan användas för en rad olika ...

Industriell fjärrstyrning i ny tappning

Industriell fjärrstyrning i ny tappning

På Scanautomaticmässan premiärvisar Induo en ny serie fjärrstyrning med nödstopp för industrin. De nya produkterna kan kommunicera direkt med överordnat styrsystem och även ge operatören återkoppling direkt från system eller PLC. Mässan är även ett startskott för Induo som ny distributör av Jay ...

Nya regler underlättar för radiomodem

Nya regler underlättar för radiomodem

Nya regler från EU underlättar användningen av radiomodem och öppnar nya marknader för bland annat radiomodemet SATELLINE-1870E inom bland annat automation, mätvärdesinsamling och kommunala vatten och avloppsreningsverk. Genom att ett så kallat duty cycle krav tagits bort underlättas ...

4G-router med dubbla mobiloperatörer

4G-router med dubbla mobiloperatörer

Bivias är en ny 4G router från Conel som kombinerar två olika mobilnät i en och samma router med hot standby, växling mellan näten sker alltså blixtsnabbt. Initialt presenteras en modell med kombination av LTE och Net1-stöd.