Induo Wireless

Pressreleaser från Induo

Trådlöst med erfarenhet och omtanke.

Induo är byggt på det stabila fundamentet av över 50 års arbetserfarenhet av trådlös kommunikation. Induo är generalagent och distributör för Satel, Conel, RADWIN, Maestro Wireless, RFM, Teltonika och Eldes.

I Induo Wireless sortiment återfinns produkter som radiolänkar, radiomodem, 3G router, SMS larm och GPRS modem.

Anlitade och prisade

Vi har skrivit åtskilliga debattartiklar, krönikor och tekniska artiklar, dessutom är vi ett ofta anlitat bollplank när det gäller trådlös kommunikation. Våra artiklar hittar du på annan plats på hemsidan.

Nedan är våra senaste pressreleaser, men vi rekommenderar verkligen att du besöker vårt Newsroom där vi samlar ett mer komplett nyhetsflöde (vi har vunnit tävlingen Årets Pressrum 2010, 2011, 2012 och 2013 så bara det gör det kanske värt ett besök?).

Senaste pressreleaser

Till vårt newsroom

Företagsfakta

Induo grundades 2008 och är ett svenskt bolag med affärsidén ”Pålitliga kommunikationslösningar i tiden”. Induo, som fritt översatt från Latin betyder ”att engagera sig”, levererar produkter och tjänster för kommunikation till och från såväl mobila som fasta enheter.

Induo AB riktar sig mot proffsanvändare med varumärkena Induo Wireless och Induo Net. Induo AB har ett helägt dotterbolag, Induo Home, som vänder sig mot hemmamarknaden. Induo står för ett engagemang utöver det vanliga kombinerat med en hög personlig service.

Kundgrupper och användare

Induos produkter och lösningar används i industri, stat, kommun, i större företag och av privatpersoner. Applikationerna är allt från infrastrukturella system som kraftverk, bussar, tåg, vatten- och eldistribution, fartyg och flygplatser där produkterna ofta är i kontinuerlig drift, till hemautomationssystem för privatpersoner.

Induo Wireless

Artiklar och krönikor

Pressreleaser:

Nya regler underlättar för radiomodem

Nya regler underlättar för radiomodem

Nya regler från EU underlättar användningen av radiomodem och öppnar nya marknader för bland annat radiomodemet SATELLINE-1870E inom bland annat automation, mätvärdesinsamling och kommunala vatten och avloppsreningsverk. Genom att ett så kallat duty cycle krav tagits bort underlättas ...

4G-router med dubbla mobiloperatörer

4G-router med dubbla mobiloperatörer

Bivias är en ny 4G router från Conel som kombinerar två olika mobilnät i en och samma router med hot standby, växling mellan näten sker alltså blixtsnabbt. Initialt presenteras en modell med kombination av LTE och Net1-stöd.

GSM modemet Maestro 100 i 3G-utförande

GSM modemet Maestro 100 i 3G-utförande

Vi lanserar en 3G-version av Maestro 100, kallad M100 3G. Ett robust modem inrymt i aluminiumkapsling med inbyggd GPS, RS-232 samt USB. Just nu har vi begränsad tillgång på Maestro Heritage 3G, då kan detta vara ett alternativ.

Hyresgästinformation i realtid

Hyresgästinformation i realtid

Atrium Ljungberg har installerat ett system med digitala skärmar som presenterar information till hyresgäster. Dessa kan realtidsuppdateras vilket ger hyresgästerna tillgång till relevant information i realtid vilket underlättar för både fastighetsbolag och hyresgäster.

Radiolänk för snabbt nätverk i hög fart

Radiolänk för snabbt nätverk i hög fart

Upp till 50 Mbit/s till fordon som rör sig i upp till 250 km/h klarar nya VMU från RADWIN som presenteras av Induo. En snabb länk för videoövervakning, obemannade farkoster, gruvdrift eller för räddningstjänst eller blåljusmyndigheter.

Mindre M2M-modem tre gånger snabbare

Mindre M2M-modem tre gånger snabbare

Maestro M100 2G är en snabbare version av sin föregångare Maestro 100 evo. Modemet, som används för kommunikation mellan maskiner, fastighetsautomation och betalsystem presenteras i en mindre och snabbare version, Maestro M100 2G.