4G router -för robust, pålitlig uppkoppling

4G är ett nät med möjligheter och för att fullt ut nyttja nätets möjligheter gäller det att du gör rätt val av 4G router. I vårt utbud hittar du driftsäkra 4G-routrar i olika prisklasser. Routrarna är stabila så det du ansluter till routern kan du nå utan problem år ut och år in -även om routern installeras på avlägsen plats.

4G router för stabila uppkopplingar utan avbrott

4G har korta svarstider, är framtidssäkert och det har en kapacitet som bara blir bättre för varje dag. Routrarna vi erbjuder finns med ett rikt urval av funktioner, hoppa direkt till vår jämförelsetabell.


Vad är skillnaden mellan proffsrouter och konsumentrouter?

4G-routrar för LTE 800/900/1800/2600

Spectre v3 4G router

Conel Spectre V3 Dubbla ethernetportar
GPS
Dubbla SIM-kortsplatser
Snabb processor

Spectre v3 från Conel levereras i plast- eller metallkapsling. Som tillval finns upp till fem ethernetportar, RS-232/-485, wifi, I/O samt PoE. Robust konstruktion med Linuxoperativsystem. SD-kortsplats som standard.

Spectre 4G router (LTE)

LR77 v2 4G router med LTE

LR77v2 ruggad router En ethernetport
I/O-port för larm/styrning
Utbyggbar med fler portar
En eller två SIM-kortsplatser

LR77 v2 är en robust slitvarg anpassad för tuffa tag, i fast eller fordonsmontage. Som tillval finns ytterligare ethernetportar, seriella gränssnitt och wifi. Plast- eller aluminiumkapsling.

LR77 v2 4G router (LTE)

RUT950 4G-router med switch

RUT-550 4G router Wifi
Dubbla SIM-platser
Switch med fyra portar
Metallkapsling

Instegsroutern RUT950 är en prisvärd router. Grundläggande tunnelprotokoll (VPN, GRE m fl) för säker uppkoppling. SNMP för fjärrövervakning. Täckningen indikeras med lysdioder på routerns front.

RUT950 LTE-router

LR77 v2 Libratum

Conel LR77 v2 Libratum Dubbla ethernetportar
Dubbla SIM-platser
Wifi som tillval
Plast eller metallkapsling

LR77 v2 Libratum är en 4G router med de mest efterfrågade egenskaperna. En router som erbjuder säkerhet, stabilitet och pålitlig uppkoppling. 4G med fallback till 3G och GPRS.

LR77 v2 Libratum

RUT955 med I/O och RS-232

4G router från Teltonika Wifi
Dubbla SIM-platser
Switch med fyra portar
Seriella gränssnitt och I/O

RUT955 från Teltonika är en router med både nätverksportar och seriella gränssnitt (RS-232, RS-485 och USB samt I/O-portar). En router som kan användas både med äldre utrustningar samt för övervakning och fjärstyrning via mobilnäten.

TELTONIKA RUT955

Bivias v2 kombinationsrouter

Conel kombinationsrouter Dubbla 4G-moduler i hot standby
Dubbla SIM-platser
Metallkapsling
Expansionsportar

Conel Bivias v2 hanterar två samtidiga uppkopplingar mot 4G i hot-standby. Routern är avsedd för applikationer där det verkligen är viktigt med uppkoppling och snabb överkoppling till backupväg.

Bivias v2 router (LTE+LTE)

4G-routrar för LTE450/Net 1

LR77 LTE450

LTE450 router En ethernetport
Net1 + ”vanlig 4g”
Plast eller metallkapsling
Expansionsportar

LR77 v2 LTE450 är en router för Net1s 4G-nät med pålitlig uppkoppling som standard. Routers tillvalsport kan utrustas med Ethernet, wifi, RS-232 med mera. Stöd för VPN-tunnlar, Linux operativsystem.

LR77 v2LTE450

Spectre v3 LTE450

En robust router för Net1 Två ethernetportar
Net1 + fallback till ”vanlig 4g”
Plast eller metallkapsling
Snabb processor

Spectre v3 LTE450 är säker och stabil, den tillverkas med metall- eller plastkapsling. Kan beställas med fler ethernetportar, seriella portar, PoE och wifi. En robust router med den senaste tekniken!

Spectre v3 LTE450

4G routrar för alla operatörer

Spectre v3 4G router i genomskärningRoutrarna i vårt sortiment är byggda för tillgänglighet och prestanda och har en eller flera ethernetportar för anslutning av kamerasystem, fordonsdator, PLC-er, industriella nätverk, betalningslösningar, positionseringssystem eller i stort sett vilken tillämpning som helst. LTE finns idag i Sverige på både 450 MHz, där Net1 driver ett nät, och på 800, 900, 1800 och 2 600 MHz där operatörer som Telia, Tele2, Telenor och Tre har 4G-nät. Samtliga våra routrar är operatörsneutrala.

Ladda ned vår kostnadsfria guide

Vi har sammanställt en översikt med nyttiga fakta om allt du behöver veta för att kunna utvärdera 4G routrar. Det här är tolv teknikladdade sidor för dig som vill veta mer. Genom att ange din epostadress och ditt namn får du tillgång till informationen. (Vi kommer inte att använda din epost för reklamutskick utan för att kunna skicka information om nya uppdateringar.)När prestanda räknas

Tillgänglighet
Pålitlighet
Maximerad uppkopplingstid

Robusta M2M routrar
Pålitliga uppkopplingar

Snabb hastighet med 4GEn rad faktorer hos våra routrar gör det möjligt att erhålla en stabil länk. Genom att samtliga våra LTE-routers har en antennkontakt för extern antenn har dessa routrar långt bättre förutsättningar att lyckas med uppkopplingen än en router eller 4G modem med inbyggd antenn. De applikationer där våra lösningar används kan vara affärskritiska och otillgängliga eller bara en applikation där det är nödvändigt att ha en fungerande uppkoppling. I dessa applikationer är det inte tänkbart att ha en router som kopplar ner eller tappar kontakten med omvärlden. Därför är våra routrar baserade på stabila komponenter som är avsedda för kontinuerlig användning. Dessutom finns funktioner för att se till att routern alltid är online. Detta åstadkoms till exempel genom olika inbyggda funktioner. En extra säkerhet är att routern även kan skicka SMS om dataanslutningen avbryts.

Inbyggt 4G modem

En router är förenklat ett 4G modem med ethernetport och RJ-45-kontakt. Samtidigt har en 4G router mer avancerad hantering av datatrafiken än ett modem, till exempel har en del av våra 4G routrar inbyggd switch. Dessutom finns stöd för dataöverföring via lokalt trådlöst nätverk, wifi.

4G-routrar du kan lita på

Robusta M2M routrar

M2M router eller konsumentrouter?

Vi säger att vi levererar pålitliga routrar för robust kommunikation, men vad menar vi med det egentligen? Jo till skillnad från en konsumentrouter så fokuserar en M2M router på både driftsäkerhet och låg totalkostnad för ägande, färre servicebesök ger lägre kostnad och en bättre upplevelse.

En M2M-router kan hantera ständig uppkoppling, den skall klara sig utan tillsyn i många, många år. Den kontrollerar anslutningen och återansluter sig automatiskt. Om fel i anslutningen upptäcks så startar den om automatiskt.

Komponenter och konstruktion är anpassade för tuffa tag, stora temperaturvariationer, vibrationer, kyla och värme. En M2M-produkt klarar temperaturer upp till +70°C och ned till -30°, ibland ändå mer. En konsumentrouter kan inte hantera dessa temperaturvariationer.

En M2M-router är anpassad för fjärradministration och fjärrövervakning. Ju fler routrar man har i ett nät desto större betydelse att man har full kontroll på sitt routernätverk och om något behöver ändras i konfiguration så är det mycket billigare att centralisera detta än att åka ut till varje anläggning.

M2M-routrar även även mindre känsliga för störningar i strömmatningen eller icke stabiliserad, oren spänning. De har ett brett inspänningsområde och klarar även ofiltrerad spänningsmatning som är vanligt i till exempel fordon.

En router som från början erbjuder hög tillförlitlighet ger högre initialkostnad men år av problemfri drift.

Test: Konsumentrouter vs industrirouter

Stabila M2M routrar